STEM MASTERING

STEM Mastering, Submix Mastering eller Separation Mastering är en teknik där man jobbar med flera stereo kanaler, inte bara en för varje låt. Det kan t. ex. vara 5 olika stereokanaler separerade i trummor, bas, keyboard, gitarr och sång. Detta ger oss oanade möjligheter att vara mycket mer precisa i att nå de frekvenser vi vill samt “limma ihop” dessa på ett mjukare och naturligare sätt.

Ok, låter bra. Men hur gör vi? Låt oss förklara:

Det första steget är för oss att lyssna in på er musik. Få ett grepp om vad ni vill uppnå, vad ni vill förmedla, hur ni vill låta. Utifrån det försöker vi forma soundet med mastering och ge Era alster den känslan som musiken frambringar. Fukusera på det och ge rätt saker företräde i ljudbilden.

STEM Mastering hur låter det? Vilka är fördelarna?

  • Allt i er mix får plötsligt mer luft och utrymme.
  • Ger oss bättre precision när vi använder EQ då vi träffar rätt källa enklare.
  • Vi kan använda olika compressor på de individuella instrumenten – rätta till sången utan att det påverkar gitarrer t. ex.
  • Feta till basen utan att röra bastrumman
  • Snygga upp en lite brummande gitarr och ta bort glitch och klick från andra spår enkelt
  • Använda flera compressorer att arbeta på olika sätt, ungefär som multi-band compressor fast med bättre resultat.

Kortfattat: Slutresultatet kommer att bli bättre. Klarheten, trycket och rymden är fantastisk jämfört med traditionell mastering. Vår Pro Audio Mastering är kanonbra men ge oss en chans att jobba med STEM mastering och nivån höjs ytterligare.

SNABB LEVERANS

Vi behandlar er bokning omgående den kommer in till oss och ni kommer att höra ifrån oss direkt. Beroende på omfattningen av ert projekt tar det olika lång tid men vi håller normalt 3-5 dagars leveranstid.

LÅNG ERFARENHET

Vi har 20+ års erfarenhet av musikredigering/editering och har gjort mastering arbeten i denna studio sedan 2004. Ert projekt är i trygga händer – vi vet vad vi håller på med.

NÖJD KUND

Vi garanterar 100 % valuta för era pengar och vårt absolut viktigaste mål är att ni är nöjd kund när vi är färdiga med era spår. 

Några Frågor?

Ring oss på vår kundtelefon: 08 559 22 778

STEM MASTERING